StoryEditor

Ceny za ubytovanie na vysokoškolských internátoch sa zvýšia

09.01.2003, 09:47
Autor:
Milan IvanMilan Ivan

Ceny za ubytovanie v trnavských internátoch sa budú zvyšovať. ani Študentský domov a jedáleň Univerzity sv. Cyrila a Metoda (ŠD UCM) v Trnave zatiaľ ceny za ubytovanie pre študentov nezvyšovali. Ako sa pre agentúru SITA vyjadril riaditeľ Študentského domova a jedálne Miloša Uhru STU
(ŠD STU) v Trnave Rudolf Rehák, mesačný poplatok za lôžko sa u nich bude upravovať v tom prípade, že sa nové ceny energií premietnu do rozpočtu ministerstva školstva. Zatiaľ je cena za lôžko okolo 800 korún.
Podľa riaditeľky Študentského domova a jedálne UCM Edity Kuchtovej by sa mal poplatok za ubytovanie s ohľadom na zvýšenie cien za energie zvýšiť približne o 300 korún. Zvýšený poplatok zaplatia študenti možno už na budúci mesiac. Súčasná cena za lôžko v internáte je 710 korún. Kuchtová sa neobáva, že by sa študenti mohli odsťahovať. Aj s prípadným zvýšením je táto cena stále menšia ako poplatok za prenajaté lôžka. Ako dodala, v prenájme platia študenti okolo 1200 korún. Internát má 224 lôžok a je zaplnený na sto percent.
Internáty majú v Trnave iba dve vysoké školy, STU -- Materiálovotechnologická fakulta a Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM). Trnavská univerzita nemá vlastný študentský domov. Kapacita ŠD Miloša Uhru je 788 lôžok a momentálne je plne obsadený. Výrazne by mala pomôcť prístavba, ktorú by mali otvoriť v septembri tohto roka. Pre poslucháčov vysokých škôl bude v septembri vďaka novej prístavbe k dispozícii ďalších 500 miest na ubytovanie.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 17:59