StoryEditor

Zistenie HN: V Poltári obnova výroby viazne

10.12.2012, 23:00
Práca pre stovky ľudí, ktorí pracovali v skrachovaných sklárňach Slovglass, je ohrozená.

Práca pre stovky ľudí, ktorí pracovali v skrachovaných sklárňach Slovglass z Poltára, je ohrozená. Ich nový majiteľ, neznáma akciovka Convey spájaná s podnikateľom Vladimírom Poórom, zrejme nemá záujem o vlastnícke vysporiadanie, resp. kúpu kľúčovej technológie. Ide o unikátnu kalíškovaciu linku, na ktorej stojí výroba sklární, no ktorá Slovglassu nepatrí. To potvrdzuje i konkurzné konanie, kde linka nebola uvedená ako majetok sklární.

Jej majiteľom je spoločnosť Burson Properties, ktorá spravuje majetok po skrachovaných sklárňach Bohemia a ktorá podľa informácií médií patrí finančníkom z J&T.

„Začiatkom minulého týždňa chcel človek z Burson Properties v Slovglasse odmontovať ich výrobnú linku. Správca konkurznej podstaty Ladislav Kokavec ho nevpustil do podniku,“ vyhlásil pre HN zdroj, ktorý je oboznámený so situáciou. Doplnil, že Burson Properties Convey kontaktoval s ponukou na kúpu linky krátko nato, čo sklárne získali. Akciovka na ich výzvy doteraz nereagovala.

Burson Properties sa informácie rozhodla nekomentovať, podľa našich zistení dnes zvažuje dve možnosti. Buď si linku odmontujú za asistencie polície, alebo Convey dajú ešte trochu času. Rovnako sa nám nepodarilo spojiť ani s predstaviteľmi Convey.

Convey už stihla na rezort hospodárstva doručiť žiadosť o 11-miliónový investičný stimul. Ten by mal byť použitý na nákup technológií a vytvorenie 400 nových pracovných miest.

01 - Modified: 2004-09-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Je v arabskom svete možná demokracia?
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 23:04