StoryEditor

Tatry zlepšili služby, no Alpy nedobehli

12.03.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Tohtoročná zima sľubuje dobrú a dlhú lyžiarsku sezónu v Tatrách, čo sa premietne aj do návštevnosti. Primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš predpokladá, že zimná sezóna bude lepšia ako pred rokom

Tohtoročná zima sľubuje dobrú a dlhú lyžiarsku sezónu v Tatrách, čo sa premietne aj do návštevnosti. Primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš predpokladá, že zimná sezóna bude lepšia ako pred rokom. "Po kalamite nastal určitý zvrat. Podnikatelia si uvedomili, že treba spolupracovať, ponúkať balíky služieb a nové atrakcie, ktoré sa v Tatrách objavili. Myslím si, že nenarúšajú prírodu či vzhľad Tatier, kam aj vďaka nim prichádza viac ľudí," uviedol primátor.

Láka aj kalamita
Pozitívny vývoj potvrdil za podnikateľov Milan Hlaváč z vily Jedľa v Novom Smokovci. Aj podľa neho je súčasná zimná sezóna lepšia ako predchádzajúca. Ľudia sú zvedaví, ako vyzerajú Tatry po kalamite, prichádzajú do veľhôr a vedia im aj pomôcť. Pripomenul neobjektívny pohľad médií v nedávnej minulosti, ktorý hneval podnikateľov a negatívne ovplyvňoval návštevníkov. "Nevraživosť" médií je však podľa neho už minulosťou. "Robíme všetko pre to, aby hosť bol spokojný s hotelovými i ďalšími službami."
Nie všetci z návštevníkov tatranských lyžiarskych stredísk odchádzajú úplne spokojní, ale ako povedal turista z Dubnice nad Váhom, "služby sú dobré. Nie je to ešte Rakúsko, ale úroveň hodnotím pozitívne". Kritickejšia bola lyžiarka, ktorej sa videla privysoká cena lístka na lanovke. Rozhodla sa lyžovať zo Štartu a ako poznamenala "za štyri hodiny som sa päťkrát odviezla vzhľadom na to, ako premávala lanovka, takže 550 korún sa mi vidí dosť veľa".

Dlhá sezóna
Dlhú a na sneh bohatú zimu vníma primátor Tatier i prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk na jednej strane pozitívne, na druhej vidia negatívum v tom, že sa lyžuje na celom Slovensku. Nižšie ceny vlekov môžu ponúknuť strediská bez technického zasnežovania, a tých je v rôznych oblastiach krajiny dosť. Tatranci však veria, že dobrá lyžovačka potrvá vo vyšších polohách ešte poriadne dlho a bilancia zimnej sezóny bude čo najlepšia. K spokojnosti návštevníkov prispievajú podľa nich viaceré novinky v službách, skipasy, skibusy a rôzne zľavy. Využívajú ich najmä hostia, ktorí sa rozhodnú pre dlhší pobyt v Tatrách. Motorizovaní lyžiari oceňujú bezplatné mestské parkoviská a podstatne kvalitnejšiu zimnú údržbu tatranských ciest v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/bankovnictvo, menuAlias = bankovnictvo, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 01:29