StoryEditor

Tatra banka so ziskom 2,5 miliardy Sk

30.01.2003, 23:00

Tatra banka dosiahla podľa predbežných výsledkov v minulom roku čistý zisk na úrovni 2,5 mld. Sk. Objem úverov za posledný štvrťrok stúpol o 3,4 mld. Sk a dosiahol úroveň 51,6 mld. Sk, čo predstavuje medziročne nárast o 17 %. Banka očakáva nárast bilančnej sumy nad 121 mld. Sk. Vklady od klientov stúpli za posledný štvrťrok 2002 o 6,5 mld. Sk a ku koncu roka dosiahli hodnotu 95,9 mld. Sk, čo predstavuje vyše 16-percentný medziročný nárast. Kapitálová primeranosť banky predstavuje 16,3 percenta.
Tatra banka začína implementovať nový koncept starostlivosti prostredníctvom osobných finančných poradcov. "Naším cieľom je individuálny prístup k rôznym segmentom klientov v závislosti od ich potrieb. Od nového konceptu očakávame zvyšovanie pohodlia a rozširovanie počtu existujúcich klientov," uviedol pre HN zástupca generálneho riaditeľa a podpredseda predstavenstva banky Igor Vida. Osobný finančný poradca je prioritne zameraný na bonitných klientov, čo znamená, že nebude poskytovať štandardné bankové služby. Jeho úlohou je najmä predávať sofistikované produkty individuálnej klientele, poskytovať kvalifikované poradenstvo. "Ide nám o detailnejšiu identifikáciu potrieb tohto segmentu klientely, pre ktorú máme pripravenú ponuku produktov a služieb tak, aby boli klientsky atraktívne a ziskové pre banku," dodal Vida.
Banka vydala v minulom roku 220 tis. platobných kariet a schválila 2,6 mld. Sk na hypotekárne úvery pre viac ako tritisíc záujemcov. V roku 2002 Tatra banka zamerala svoju pozornosť na retailové bankovníctvo, čo sa prejavilo v ďalšom rozšírení siete obchodných zastúpení, keď pribudlo 15 pobočiek a expozitúr a portfóliá produktov najmä v oblasti elektronického bankovníctva. Upravila svoju organizačnú štruktúru a vytvorila obchodné centrá, ktoré poskytujú starostlivosť firemným klientom. V súčasnosti má banka celkovo 94 obchodných miest a počet zamestnancov prekročil úroveň 2 720 osôb. Akcionármi banky sú RZB Osterreich AG -- 72,26 %, 14,11 % vlastní Tatra Holding a zvyšok patrí menším akcionárom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 04:00