StoryEditor

Do fondov pribudlo 477 miliónov korún

17.02.2004, 23:00

Čisté predaje podielov v uplynulom týždni opäť vzrástli. Zatiaľ čo od 2. do 6. februára Slováci investovali do fondov iba niečo vyše 217 miliónov korún, medzi 9. a 13. februárom správcovským spoločnostiam zverili takmer 477 miliónov. Ako obvykle boli najpredávanejšími fondy peňažného trhu, do ktorých smerovalo vyše 300 miliónov korún. Pozitívnu bilanciu zaznamenali aj dlhopisové fondy, do ktorých podielnici investovali približne 58 miliónov korún. Do akciových fondov smerovalo viac ako 33 miliónov korún. Spravovaný majetok zmiešaných fondov sa rozrástol približne o 84 miliónov a do fondov fondov pribudlo vyše jedného milióna korún.
V čistých predajoch podielov v uplynulom týždni opäť dominoval Asset Management Slovenskej sporiteľne s prírastkom vyše 213 miliónov korún. Pritom zhruba 193 miliónov z uvedenej sumy smerovalo do SPORO Korunového peňažného fondu, čím sa opäť stal najpredávanejším fondom na trhu za spomínaných sedem dní. Druhú a tretiu priečku spomedzi správcovských spoločností podľa čistých predajov fondov v minulom týždni obsadili VÚB Asset Management (prírastok takmer 108 miliónov Sk) a ČSOB Asset Management s fondmi KBC (čisté predaje takmer 68 miliónov Sk). Takéto poradie si uvedené spoločnosti udržali aj v prípade najpredávanejších fondov. Druhý skončil VÚBAM -- Peňažný korunový fond s investíciami vyše 53 miliónov a tretí Fund Partners ČSOB Equity Click Plus 1 s investíciami približne 37 miliónov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 11:15