StoryEditor

Krátke správy

02.06.2003, 00:00

Minuloročný plat výkonného riaditeľa nemeckej Commerzbank AG sa znížil o 10 % ako reakcia na slabú výkonnosť banky v minulom roku, keď sa len o vlások prepracovala medzi desať najvýkonnejších spoločností v Nemecku. Klaus-Peter Müller zarobil v minulom roku 1,225 milióna eur v porovnaní s rokom 2001, keď zarobil 1,354 milióna eur. Hoci je jeho plat v porovnaní so 7 miliónmi eur, ktoré zarába šéf Deutsche Bank, relatívne nízky, väčšina akcionárov je s výškou jeho platu nespokojná, keďže ich akcie od začiatku 2001 klesli takmer o 46 % a dosiahli historické minimá.

(TASR)
Komisár Európskej únie (EÚ) pre menové otázky Pedro Solbes v rozhovore pre španielsku štátnu televíziu uviedol, že silné euro prinesie Európe v strednodobom výhľade priaznivejší hospodársky rast. Ekonomické ozdravenie by pritom malo byť viditeľné v neskorších mesiacoch tohto roka. Zlepšenie ekonomickej situácie by malo nastať v 2. polovici tohto roka v dôsledku ukončenia vojny v Iraku a tiež implementácie vhodnej menovej politiky zo strany Európskej centrálnej banky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 05:32