StoryEditor

Únia vyčlení pre Afganistan 600 miliónov eur

29.01.2007, 14:26
Autor:
SITASITA

Európska únia v pondelok oznámila, že v najbližších štyroch rokoch vyčlení pre Afganistan 600 miliónov eur. Komisárka Európskej únie pre vonkajšie vzťahy a európsku susedskú politiku Benita Ferrerová-Walderová uviedla, že hlavným zámerom finančnej pomoci je podporiť súdnictvo v boji proti korupcii. Cieľom programu je zaistiť, aby sudcovia "mohli v budúcnosti konať tak, ako to považujeme za samozrejmé na Západe". Financie budú určené i na rozvoj pestovania alternatívnych rastlín s cieľom bojovať proti drogovému priemyslu v Afganistane, ktorý je jedným z najväčších svetových výrobcov ópia.
Eurokomisárka plán finančnej pomoci zverejnila po stretnutí diplomatov takzvanej európskej trojky, na ktorom sa zúčastnil nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier, vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničnú politiku Javier Solana a portugalský šéf diplomacie Luis Amado. Na stretnutí sa zúčastnil aj afganský minister zahraničia Rangín Dadfar Spanta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 11:31