StoryEditor

LN: Európa krízu potrebovala

03.06.2005, 12:53
Autor:
TASRTASR

Praha 3. júna (TASR) Taliansky premiér Silvio Berlusconi vyzýva, aby EÚ obmedzila množstvo vydávaných zákonov a byrokraciu. Holandský premiér súdi, že by únia mala počúvať občanov, ktorí sa boja straty suverenity a príliš rýchleho prijímania nových štátov, konštatuje v komentári český denník Lidové noviny (LN) a varuje, že EÚ sa ponára do stále hlbšieho chaosu. Po správach o nových a nových nebezpečenstvách, ktoré hrozia, sa politici konečne prebudili zo sna.
Politici mali byť kritickí a ústretoví k občanom už skôr. Dnes vlastne odsudzujú stav, ktorý sami spôsobili svojou činnosťou či nečinnosťou.
Zdá sa, že Európa krízu potrebovala. Zdá sa, že iným spôsobom sa európskych politikov rozhýbať nedalo. Teraz je tu šanca, že sa Európa bude konečne vážne zaoberať svojim smerovaním.
To by bola dobrá správa: EÚ spomalí zbytočné vytváranie nových a nových predpisov, nových a nových úradov a pokusov o dereguláciu všetkého možného. A dúfajme, že navždy, uzatvárajú svoj komentár LN.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 12:25