StoryEditor

Identifikovali ďalšie obete londýnskych útokov

12.07.2005, 19:18
Autor:
TASRTASR

Rodinní príslušníci identifikovali ďalšie dve obete londýnskych bombových útokov z minulého štvrtka. Vo vyhláseniach zverejnených políciou rodiny obetí oznámili, že zabitými sú Jamie Gordon a Philip Stuart Russell. Podľa polície identifikované boli ešte dve ďalšie obete, rodiny však nedali súhlas so zverejnením ich mien.
Finančný poradca Gordon (30) a Russel, ktorý by v pondelok oslávil 29. narodeniny, cestovali v autobuse č. 30, čo vybuchol pri námestí Tavistock Square. Ďalšie tri nálože explodovali vo vozňoch metra. Všetky štyri osoby sú medzi 13 zabitými pri výbuchu v autobuse.
Oficiálne tak identifikovali dovedna päť obetí z celkového počtu minimálne 52 zabitých pri útokoch.
Scotland Yard v pondelok informoval o prvej pozitívne identifikovanej obeti, ktorou je 53-ročná Susan Levyová, vydatá matka dvoch synov z Hertfordshire pri Londýne, ktorá zahynula pri najhoršom výbuchu v metre na linke Picadilly medzi stanicami Russel Square a King´s Cross, kde nálož v prvom vozni súpravy zabila najmenej 21 ľudí. Levyová do centra Londýna cestovala spolu s 23-ročným synom Jamesom, ich cesty sa však rozišli na Finsbury Park.
Príbuzní oznámili aj úmrtie účtovnícky Helen Jonesovej (28).
Neskôr v pondelok University College London (UCL) oznámila, že medzi mŕtvymi z autobusu č. 30 je aj jedna z jej upratovačiek, ktorú identifikovali ako Gladys Wundowa (51). Po nahnevanej reakcii manžela, ktorý sa o údajnom potvrdení smrti Gladys dozvedel až z médií, univerzita vyhlásenie o úmrtí svojej zamestnankyne stiahla. Ospravedlnila sa a dodala, že žena je stále nezvestná.
Forenzní experti vyhlásili, že identifikácia všetkých minimálne 52 obetí útokov môže trvať niekoľko dní alebo týždňov. V tejto súvislosti sa množia prípady ľudí z rôznych častí sveta, ktorým sa neozvali príbuzní, ktorí boli v čase útokov v Londýne. Viacerí už očakávajú najhoršie a vychádzajú z toho, že ich blízki zahynuli.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 03:52