StoryEditor

ČR: Poslanec ČSSD Melčák nevylúčil podporu pre Topolánkovu vládu

13.01.2007, 18:39
Autor:
SITASITA

Poslanec ČSSD Miloš Melčák v sobotu nevylúčil, že pri hlasovaní o novej vláde odíde z Poslaneckej snemovni, čím podporí trojkoalíciu Mirka Topolánka. Budúci piatok sa bude vláda šéfa ODS uchádzať o dôveru všetkých poslancov. Zatiaľ môžu počítať iba so stovkou hlasov, k získaniu dôvery však potrebujú ešte jeden hlas. Ten chcú občianski demokrati získať od niektorého poslanca ČSSD. Najčastejšie sa špekuluje, že týmto "konštruktívnym poslancom", ako ich nazýva vedenie ODS, bude Miloš Melčák. Ten pred časom opustil poslanecký klub sociálnej demokracie pre rozpory s jeho predsedom Michalem Haškem. Melčák v rozhovore pre český denník MD Dnes nevylúčil, že podporí vládu Mirka Topolánka. Otázka znie, či tak urobí priamo vyslovením dôvery alebo odchodom zo sály Poslaneckej snemovne.
Šéf ČSSD Jiří Paroubek pre rozhlasovú stanicu Impuls uviedol, že nepredpokladá, že by sa Melčak niečoho takého dopustil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 00:26