StoryEditor

Bulharsko zavŕšilo odsun svojich vojakov z Iraku

27.12.2005, 14:17
Autor:
TASRTASR
Bulharsko dokončilo odsun svojich vojakov z Iraku a z irackého územia sa už stiahol celý 334-členný prápor ľahkej pechoty. Sťahovanie Bulharov z Iraku prebieha v rovnakom čase ako odsun ukrajinského kontingentu, patriaceho k jedným z najpočetnejších.

Bulharsko dokončilo odsun svojich vojakov z Iraku a z irackého územia sa už stiahol celý 334-členný prápor ľahkej pechoty. Informovalo o tom dnes bulharské ministerstvo obrany.
Sofia tak splnila svoj plán zavŕšiť svoju vojenskú prítomnosť v Iraku do konca tohto roka.
Posledná skupina 130 vojakov je už momentálne v bezpečí v Kuvajte a do 30. decembra bude späť vo vlasti, informoval hovorca ministerstva vnútra.
Sťahovanie Bulharov z Iraku prebieha v rovnakom čase ako odsun ukrajinského kontingentu, patriaceho k jedným z najpočetnejších v rámci Američanmi vedenej koalície.
Bulharský minister obrany Veselin Bliznakov však prednedávnom oznámil, že Sofia bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať v plnení svojich vojenských záväzkov v Iraku prostredníctvom 120-člennej nebojovej jednotky, poverenej strážením utečeneckého tábora v Ašrafe.
Nebojová misia sa podľa Bliznakova začne v prvých mesiacoch budúceho roka a bude trvať najmenej štyri mesiace.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. máj 2024 17:37