StoryEditor

Americké sily v Iraku druhý deň pátrajú po nezvestnom vojakovi

24.10.2006, 13:39
Autor:
SITASITA

Americké sily druhý deň pátrajú v Bagdade po vojakovi, ktorý je nezvestný. Informoval o tom hovorca americkej armády, podľa ktorého pátranie pokračuje v centrálnej štvrti Karradah, kde vojaci prehľadávajú byty a obyvateľom ukazujú fotografiu nezvestného s cieľom nájsť nejakú stopu. Americké a iracké sily vytvorili v pondelok večer bezpečnostný kordón a cestné zátarasy v okolí štvrte. Helikoptéry Kiowa OH-58 v dvojiciach krúžili nad oblasťou.
Meno nezvestného vojaka, ani iné osobné údaje armáda nezverejnila, aj keď americké jednotky, ktoré v pondelok večer obsadili bagdadskú televíziu al-Furat, uviedli, že hľadajú uneseného amerického dôstojníka irackého pôvodu, ktorý odišiel na návštevu rodiny vo štvrti Karradah. "Nič sme nepočuli," povedal v utorok hovorca americkej armády Christopher Garver. "Sme si istí, že americké sily počas pátrania urobia všetko, čo sa dá."
Zástupca americkej armády v pondelok vo Washingtone uviedol, že muž je americkým armádnym tlmočníkom irackého pôvodu, ktorého možno uniesli. K poslednému únosu amerických vojakov došlo v júni, keď boli zajatí dvaja vojaci pri útoku na ich stanovište v Bagdade. Oboch neskôr našli mŕtvych, ich telá niesli stopy mučenia. Jednému z nich odrezali hlavu. K vražde vojakov sa prihlásila al-Kájda.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 23:44