StoryEditor

BUSH: Nová stratégia v Iraku prináša výsledky

21.04.2007, 13:36
Autor:
SITASITA

Nová americká stratégia posilnenia bezpečnosti v Iraku prináša výsledky. Vyhlásil to v piatok americký prezident George W. Bush. Dôkazom má byť podľa neho pokles sektárskeho vraždenia o polovicu. Operácie za účasti posilnených amerických jednotiek prinášajú výsledky a irackým občanom ukazujú, že teroristi v ich krajine nikde nenájdu útočisko, povedal Bush v prejave pred študentmi a členmi Rady pre svetové záležitosti západného Michiganu.

Americký prezident zároveň vyjadril presvedčenie, že iracký premiér Nurí al-Malíkí sa úprimne snaží o zmierenie v krajine. Americká vojenská účasť v Iraku však nie je časovo neobmedzená, upozornil Bush. Bush spomenul aj poslednú vlnu samovražedných útokov, ktoré si vo väčšinovo šiitských štvrtiach Bagdadu vyžiadali okolo 230 životov. Najkrvavejšie útoky od začiatku uplatňovania novej bezpečnostnej stratégie v polovici februára podľa neho nesú rukopis al-Kájdy, ktorej nemožno ustupovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 06:29