StoryEditor

Televízny kazateľ Pat Robertson sa ospravedlnil venezuelskému prezidentovi

25.08.2005, 10:52
Autor:
TASRTASR

Po celosvetovej kritike sa televízny kazateľ Pat Robertson ospravedlnil v stredu za svoju výzvu na zavraždenie venezuelského prezidenta Huga Chaveza.
"Bol som frustrovaný," oznámil kazateľ. Nie je správne vyzývať na zavraždenie zahraničných politikov. "Ospravedlňujem sa za to."
Prominentný kazateľ, ktorý sa v roku 1988 uchádzal o nomináciu na prezidentského kandidáta za republikánov, sa v televízii vyslovil v pondelok za to, aby Chaveza "odstránili" za pomoci elitných vojakov z USA. Atentát je lacnejší ako vojna, povedal Robertson. Chaveza označil za nebezpečného nepriateľa na americkom juhu, ktorý má kontrolu nad morom ropy. "Máme možnosť ho vypnúť a ja verím, že nastal čas, aby sme to urobili."
Hovorca amerického ministerstva zahraničia Sean McCormack označil takéto slová za neprimerané a ubezpečil, že neodrážajú názor americkej vlády.
Robertson je zakladateľom Kresťanskej koalície Ameriky a svoju organizáciu ako aj svoju populárnu televíznu šou The 700 Club využíval často na podporu amerického prezidenta Georgea W. Busha. Robertson v stredu najskôr povedal, že mu dobre nerozumeli. Slovo "odstrániť" (v angličtine take out) môže znamenať všetko možné, napríklad aj únos. O niečo neskôr uverejnil Robertson svoje formálne ospravedlnenie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 16:41