StoryEditor

KGB nemá dôkazy o UFO

07.12.2005, 12:40
Autor:
TASRTASR

Sovietska tajná služba KGB nemala nikdy dôkaz o UFO či iných paranormálnych javoch. Pre ruský denník Komsomoľskaja pravda to uviedol Vladimir Krjučkov, ktorý stál na čele KGB v rokoch 1988-91. Podľa Krjučkova nie je na tejto planéte nič mimoriadneho. Tajné služby často dostávali žiadosti o potvrdenie alebo vyvrátenie klebiet o UFO či Yetim. Doplnil, že niektoré žiadosti prichádzali od vysokopostavených predstaviteľov.
"Nariadil som naším najlepším špecialistom a agentom nájsť zdroje informácií, ktoré hýbu verejnosťou. Ukázalo sa, že všetky fámy sú falošné. Môžem vás uistiť, že ani v tejto krajine, ani v iných štátoch neobjavili nič tohto druhu, kým som bol v úrade," dodal.
Krjučkov zdôraznil, že jeho závery sa zakladajú na informáciách agentov zo zdrojov vysokopostavených predstaviteľov, vojenských a vedeckých agentúr a popredných zahraničných tajných služieb. Lídri čelných štátov dali pokyny k vyšetrovaniu anomálií, avšak jediná odpoveď kompetentných ľudí bola nie, dodal Krjučkov.
"Američania pracovali na takzvaných parapsychologických experimentoch, ale nič nezistili. Naše špecializované inštitúcie tiež nič nezistili, hoci robili takéto experimenty. Viac zveličovali, ako zistili. V skutočnosti nespravili žiadne objavy," informoval Krjučkov.
Niekdajší šéf špiónov uzatvára, že všetky fámy o údajných zombie experimentoch na agentoch KGB a iných pokusoch nie sú ničím iným, iba fikciou. Napriek tomu si myslí, že výskum by mal v tejto oblasti pokračovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 10:20