StoryEditor

Irackí vojnoví veteráni protestovali v New Yorku proti vojne

28.05.2007, 08:28
Autor:
SITASITA

Irackí vojnoví veteráni v nedeľu zorganizovali protestnú akciu v New Yorku, počas ktorej divadelnými scénkami zobrazili každodenný život v Iraku a nezmyselnosť vojny. Skupina Irackí veteráni proti vojne oblečení v maskáčoch a s imaginárnymi zbraňami obkľúčili protestujúcich hrajúcich irackých civilistov, ktorých zhodili na zem a zviazali ich. Protest v podobe scénok opakovali na Manhattane, vrátane Times Square, Union Square a na mieste niekdajšieho Svetového obchodného centra.
"Myslíme si, že toto je pravda o vojne, ktorá tam je, o realite, ktorá tam vládne," povedal 25-ročný Demond Mullins z newyorského Brooklynu, ktorý slúžil v Iraku v pechotnej jednotke v období 2004 a 2005. "Mali by sme stále pamätať na vojakov, ktorí obetujú svoje životy, a na nečestnosť, absenciu pravdy, ktorú nám priniesla účasť v tejto vojne." Protest s názvom Operácia prvá obeť pripomína príslovie, že pravda je vo vojne prvou obeťou. Do soboty zahynulo v Iraku najmenej 3450 príslušníkov americkej armády od začiatku vojny v marci 2003.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 10:30