StoryEditor

Vysokopostavená úradníčka USA príde rokovať do Sýrie o utečencoch

12.03.2007, 12:38
Autor:
SITASITA

Poradkyňa americkej ministerky zahraničia pre utečencov a migráciu Ellen Sauerbreyová sa má v pondelok v Sýrii zúčastniť na rokovaniach o osude irackých utečencov, informovalo americké ministerstvo zahraničných vecí. Ide o najvyššiu americkú návštevu Sýrie za posledné dva roky, ktorá nadviaže na prvé kontakty oboch krajín v súvislosti s problematikou Iraku, ktoré sa uskutočnili v sobotu na bagdadskej konferencii.
Spojené štáty neplánujú rozvíjať so Sýriou bilaterálne vzťahy a predmetom ich vzájomnej komunikácie majú byť čisto iracké záležitosti. Sauerbreyovej dvojdňová návšteva Damasku nebude mať bilaterálny charakter a bude ju sprevádzať splnomocnenec Vysokého komisára OSN pre utečencov, informoval hovorca amerického ministerstva Sean McCormack. Rokovania so sýrskou stranou by sa mali sústrediť len na problematiku viac 600 tisíc irackých utečencov v Sýrii. Program Sauerbreyovej návštevy nie je známy, ale očakáva sa, že sa stretne aj s námestníkom sýrskeho ministerstva zahraničia Faísalom Mekdadom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 14:46