StoryEditor

Násilie v Thajsku si vyžiadalo deväť mŕtvych

19.02.2007, 08:57
Autor:
SITASITA

Najmenej deväť mŕtvych a 44 zranených si vyžiadala nedeľňajšia séria bombových útokov, podpaľačstva a prestreliek v južných provinciách Thajska, ktoré sužuje násilná kampaň islamských separatistov. Informovali o tom v pondelok thajské bezpečnostné sily. Traja ľudia zahynuli pri prestrelkách a šiesti pri výbuchoch v priebehu 12 hodín v provinciách Yala, Narathiwat a Pattani pri južných hraniciach s Malajziou.
Podľa hovorcu thajskej armády Acara Tiprocha mali útoky počas osláv nového lunárneho roka vytvoriť chaos a upútať pozornosť svetových médií. Dodal, že armáda má situáciu pod kontrolou. Deväť bombových útokov v meste Yala zasiahlo karaoke bary, čerpacie stanice, hotely, golfové ihrisko a kino, uviedla polícia. Militanti v provincii Narathiwat útočili najmä na karaoke bary a podpálili tiež ústrednú mešitu a dve školy.
Separatistické povstanie v provinciách s prevažne moslimským obyvateľstvom si od januára 2004 vyžiadalo vyše 1900 obetí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 16:12