StoryEditor

Izraelskí vojaci zatkli v Ramalláhu hľadaných militantov

07.03.2007, 10:10
Autor:
SITASITA

Izraelskí vojaci obkľúčili v stredu v meste Ramalláh ústredie spravodajských služieb palestínskej armády a zadržali niekoľko Palestínčanov, ktorí sa nachádzali v budove. Podľa palestínskych zdrojov izraelskí vojaci zatkli okolo 50 ľudí, zatiaľ čo izraelská armáda tvrdí, že zadržala 18 hľadaných mužov a zaistila množstvo zbraní a výbušnín. Podľa hovorcu izraelskej armády osemnásti zadržaní Palestínčania sa v minulosti podieľali na ozbrojených útokoch a únosoch izraelských vojakov a civilistov a v centrále spravodajských služieb hľadali útočište.
Zadržaní Palestínčania využívali infraštruktúru palestínskych bezpečnostných služieb ako základňu pre prípravu a uskutočnenie svojich operácií, uviedli izraelské zdroje. Palestínska samospráva o teroristických aktivitách čiastočne krytých svojimi zložkami údajne vedela, ale nič proti tomu nerobila. Medzi zadržanými je napríklad Chálil Šilo, člen Brigád mučeníkov al-Aksá, militantného krídla hnutia Fatah. Šilo bol na úteku od vypuknutia druhého palestínskeho povstania v roku 2000. Izraelská armáda potvrdila, že všetkých 18 zadržaných mužov bolo napojených na Fatah, politické hnutie palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása. Je známe, že väčšina palestínskych bezpečnostných síl je prepojená na Fatah a zadržaní muži z času na čas prespávali v palestínskych vojenských priestoroch, uviedli miestne zdroje.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 22:53