StoryEditor

Microsoftu hrozia ďalšie pokuty

01.03.2007, 15:50
Autor:
SITASITA
Európska komisia dnes upozornila Microsoft, že čelí ďalším pokutám v súvislosti s jej protimonopolným nálezom.

Firma podľa EK požaduje neprimerané ceny za informácie potrebné pre ostatných výrobcov softvérových produktov na dosiahnutie interoperability. Spoločnosť uviedla, že si bude účtovať poplatky za tieto informácie, pretože sú založené na ich vlastnej inovačnej práci. Podľa eurkomisárky pre hospodársku súťaž Neelie Kroes, neexistuje žiadna nová podstatná inovácia v týchto protokoloch.
Microsoft má štyri týždne na to, aby reagoval na obvinenia. EK stále preskúmava informácie, poskytnuté firmou Microsoft na pomoc ostatným producentom softvéru na vývoj programov. Tieto programy by mali bez problémov fungovať zároveň s operačným systémom Microsoft Windows. EK v roku 2004 uznala spoločnosť Microsoft vinnú z porušovania protimonopolných pravidiel Európskej únie. Firma porušila pravidlá tým, že neposkytla informácie ostatným výrobcom serverov pre menšie spoločnosti, ktoré musia súťažiť s produktmi amerického giganta. Microsoft sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal. Rozhodnutie Európskeho súdu prvej inštancie vo veci sa očakáva v tomto roku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 07:40