StoryEditor

Royalová sľubuje státisíce bytov a konfiškácie domov

04.01.2007, 15:34
Autor:
SITASITA

Socialistická prezidentská kandidátka Ségolene Royalová predstavila vo štvrtok časť svojho programu. V novoročnom príhovore vyhlásila, že v prípade, ak ju Francúzi zvolia v máji za lídra krajiny, chce postaviť ročne 120 tisíc sociálnych bytov.
Royalová ďalej navrhuje, aby mali mestá a obce právomoci konfiškovať neobývané budovy, ktoré podľa nej ostávajú prázdne len pre špekulácie obchodníkov s nehnuteľnosťami. Pre bezdomovcov a chudobných ľudí by malo každé mesto vytvoriť jedno krízové centrum na bývanie na každých tisíc obyvateľov. Študentom navrhuje pôžičku vo výške 10 tisíc eur garantovanú štátom.
Royalová tiež oznámila, že sa stretla s veľvyslancami členských krajín Európskej únie, aby s nimi hovorila o procese integrácie po francúzskom odmietnutí európskej ústavy v referende v roku 2005. V tejto súvislosti pripomenula, že Francúzsko bude v druhej polovici 2008 predsedať EÚ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 11:22