StoryEditor

Dve obete požiaru na moskovskej univerzite

21.04.2006, 10:08
Autor:
SITASITA

Pri požiari v hlavnej budove moskovskej univerzity v piatok ráno zahynuli dvaja ľudia a štyria boli zranení. Informoval o tom námestník ministra pre mimoriadne situácie Jevgenij Serebrjannikov. Oheň vypukol na 12. poschodí jednej z piatich budov, kde je internát, odkiaľ museli evakuovať asi 1500 ľudí. Podľa agentúry ITAR-TASS medzi evakuovanými boli americkí a ruskí občania, cudzinci však nie sú medzi obeťami ani zranenými. Vyšetrovatelia začali skúmať možnosť porušenia zákona v oblasti bezpečnostných pravidiel. ITAR-TASS citovala obyvateľov ubytovne, podľa ktorých oheň spôsobil skrat.
Požiar vypukol v piatok aj na inom mieste Moskvy, v obytnom dome v Chimki na predmestí hlavného mesta, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia. Rusko zaznamenáva okolo 18 tisíc úmrtí ročne ako dôsledok požiarov, čo je takmer desaťnásobne viac ako v USA a 12,5 krát viac oproti Veľkej Británii z dôvodu nedodržiavania bezpečnostných predpisov a nekvalitnej výstavby.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 05:40