StoryEditor

EK varuje Slovensko za chýbajúcu legislatívu o životnom prostredí

11.07.2005, 16:56
Autor:
TASRTASR

Európska komisia poslala dnes Slovensku posledné varovanie pred prípadnou žalobou na súde z dôvodu chýbajúcej legislatívy v oblasti životného prostredia.
Podľa komisie Slovensko stále do svojho práva neprevzalo európsku smernicu o posudzovaní účinkov určitých plánov a programov na životné prostredie, hoci termín vypršal už vlani v júli. Komisia tiež varovala ďalších 11 členských štátov EÚ.
Táto smernica je dôležitým krokom vpred pri snahe dosiahnuť udržateľný rast v EÚ a dáva verejnosti väčší vplyv na rozhodnutia týkajúce sa životného prostredia. Skutočnosť, že 12 štátov ešte nedokončilo svoju národnú legislatívu, nie je dobrá, povedal komisár pre životné prostredie Stavros Dimas.
Tzv. odôvodnené stanovisko, ktoré komisia Slovensku poslala, je druhým krokom v priestupkovom konaní EK proti členským štátom porušujúcim legislatívu únie.
Ak Slovensko do približne dvoch mesiacov nepošle do Bruselu uspokojivú odpoveď, bude ho môcť EK zažalovať na Európskom súdnom dvore.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 18:57