StoryEditor

Gazprom bude pokračovať v prenikaní na trhy EÚ

23.05.2007, 08:43
Autor:
SITASITA

Ruský plynárenský koncern Gazprom bude pokračovať v investovaní na trhoch EÚ, aj napriek diplomatickému napätiu medzi EÚ a Ruskom, uviedol v stredu podpredseda koncernu Alexander Medvedev v rozhovore pre britský denník Financial Times. Medvedev povedal, že "Gazprom už pred niekoľkými rokmi oznámil stratégiu stať sa svetovým lídrom v energetickom priemysle, ktorý sa zapojí do každej fázy predaja plynu a vytvorí diverzifikované portfólio výrobkov a geografických aktivít".
Medvedev zároveň varoval Nemecko, Poľsko a ostatné východoeurópske krajiny pred oslabením záležitostí EÚ na úkor vlastných národných záujmov. Medvedev tiež uviedol, že hoci sa Gazprom zaujímal o možné akvizície v EÚ, neoslovil ešte s týmito zámermi britskú energetickú spoločnosť Centrica alebo spoločný rusko-britský podnik TNK-BP v súvislosti s plánmi investovať do ropného poľa Kovykta vo východnom Sibíri, ktoré je vo vlastníctve TNK-BP.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 16:05