StoryEditor

Julija Tymošenková vyzvala Západ, aby sa neodkláňal od Ukrajiny

29.09.2005, 18:40
Autor:
TASRTASR

Ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková vyzvala tri týždne po odvolaní z funkcie Západ, aby sa neodkláňal od jej vlasti. Učinila tak v rozhovore, ktorý v dnešnom vydaní zverejnil parížsky denník Le Figaro.
Ukrajina má veľký potenciál a odkloniť sa od nej by bolo veľkou chybou, zdôraznila bývalá predsedníčka ukrajinskej vlády.
Podľa jej slov bol obrovskou chybou, ktorou trpí celá krajina, rozkol, ktorý nastal v tábore stúpencov tzv. pomarančovej revolúcie. Bez ohľadu na všetko, čo sa deje, sa však Ukrajina radikálne zmenila, podčiarkla Julija Tymošenková a dodala, že jej konflikt s prezidentom Viktorom Juščenkom nemôže znamenať koniec demokratických reforiem v krajine.
Expremiérka sa súčasne vyslovila za priateľské a solídne partnerstvo medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou.
Parlamentné voľby v marci 2006 by mali znamenať novú etapu pri prekonávaní korupčného klanového systému, uviedla a poznamenala, že výrazný pokrok v boji s tieňovou ekonomikou sa podarilo dosiahnuť už počas jej pôsobenia na čele vládneho kabinetu.
Julija Tymošenková na margo trestného stíhania jej osoby v Moskve uviedla, že, ako ukázal jej nedávny súkromný pobyt v ruskej metropole, 90 percent tamojších obvinení bolo živených ohováračskou kampaňou jej odporcov z Ukrajiny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 05:01