StoryEditor

Rakúsko zvažuje podanie žaloby kvôli Temelínu

04.03.2007, 12:33
Autor:
SITASITA

Rakúska vláda rozhodla, že prípadnú žalobu proti Českej republike kvôli jadrovej elektrárni Temelín preskúmajú právni experti. Podľa rakúskeho kancelára Alfreda Gusenbauera nie je podanie žaloby isté. Informoval o tom v nedeľu český spravodajský portál Aktualně.cz. To, či v prípade kladného posudku právnych expertov rakúska vláda na Česko žalobu skutočne podá, je podľa Gusenbauera otvorené. Rakúski ministri sa na uzatvorenom výjazdovom zasadaní v Linci vyslovili za zriadenie rakúsko-českej parlamentnej komisie k Temelínu. Na jej vzniku sa Gusenbauer dohodol tento týždeň v Prahe s českým premiérom Mirkom Topolánkom.

Odporcovia elektrárne združení v organizácii Atomstop pohrozili, že pokiaľ vznikne iba medziparlamentná komisia, budú v blokádach hraničných prechodov pokračovať i naďalej, uvádza Aktualně.cz. Budúci týždeň chce Atomstop oznámiť, ktorých prechodov sa blokády majú týkať. Zatiaľ je pravdepodobné, že pôjde o štyri prechody.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 08:36