StoryEditor

Ruské lietadlo pristálo po pokuse o únos bezpečne v Ženeve

29.12.2006, 09:21
Autor:
SITASITA

Lietadlo ruskej leteckej spoločnosti Aeroflot so 170 cestujúcimi na palube, ktoré po pokuse o únos vo štvrtok pred poludním neplánovane pristálo v Prahe, sa večer bezpečne vrátilo do cieľa svojej cesty, do Ženevy. Unavení cestujúci hovorili o utrpení, ktoré museli znášať potom, čo sa 32-ročný muž identifikovaný leteckou spoločnosťou Aeroflot ako Jevgenij Dagajev pokúšal dostať do kokpitu. Muž tvrdil, že má bombu a žiadal, aby stroj pristál v Egypte.
Páchateľ bol skutočne opitý, povedal 27-ročný cestujúci Ilja Levitov, ktorý sedel v prednej časti lietadla. Všetko sa podľa jeho slov odohralo veľmi rýchlo. Únoscu premohli stevardi a traja cestujúci. Piloti nakoniec lietadlo odklonili na pražské ruzyňské letisko, kde do lietadla nastúpila polícia a odviedla únoscu a jeho osemčlennú rodinu vrátane troch detí. Hovorca českej polície Pavel Hanták uviedol, že rodina nebola do incidentu zapojená. Páchateľ utrpel ľahké zranenie, povedal hovorca českej polície, ktorý však neuviedol ďalšie podrobnosti.
Česká tajná služba vylúčila, že išlo o teroristický akt. Airbus A320 prehľadala polícia nakoľko únosca tvrdil, že na jeho palube je výbušnina. Bomba sa však nenašla a cestujúci museli na odlet do Ženevy, kam mali pôvodne namierené, čakať deväť hodín. Podľa českej polície páchateľ zostane v Prahe, nie je však zatiaľ známe, či bude aj súdený v Českej republike alebo ho odovzdajú ruským úradom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 22:28