StoryEditor

Chirac podporil prezidentskú kandidatúru Sarkozyho

21.03.2007, 13:43
Autor:
SITASITA
Odchádzajúci francúzsky prezident Jacques Chirac v stredu podporil prezidentskú kandidatúru Nicolasa Sarkozyho. Hoci Sarkozy aj Chirac pochádzajú z rovnakého politického tábora, ich vzťahy v minulosti neboli ideálne.

Odchádzajúci francúzsky prezident Jacques Chirac v stredu podporil prezidentskú kandidatúru Nicolasa Sarkozyho. Hoci Sarkozy aj Chirac pochádzajú z rovnakého politického tábora, ich vzťahy v minulosti neboli ideálne. Je "len prirodzené, že ponúkam svoj hlas a svoju podporu" Sarkozymu, povedal Chirac v prejave, ktorý v stredu zo záznamu odvysielali v televízii. Zároveň oznámil, že Sarkozy v pondelok opúšťa funkciu ministra vnútra, aby sa mohol plne sústrediť na predvolebný boj.
Prvé kolo francúzskych prezidentských volieb sa koná 22. apríla. Sarkozy dlhodobo vedie v prieskumoch verejnej mienky pred kandidátkou socialistov Ségolene Royalovou a centristickým kandidátom Francoisom Bayrouom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:20