StoryEditor

Putin na ceste do Talianska a Grécka, stretne sa s pápežom

12.03.2007, 14:39
Autor:
SITASITA

Ruský prezident Vladimir Putin navštívi tento týždeň Taliansko a Grécko. Súčasťou jeho cesty bude aj stretnutie s pápežom Benediktom XVI. a podpísanie dohody o ropovode. S pápežom sa stretne po prvý raz od nástupu Benedikta XVI. na pápežský stolec po úmrtí Jána Pavla II. v roku 2005. Predpokladá sa, že Putin sa v rozhovore s pápežom sústredí na pokračujúce napätie medzi ruskou pravoslávnou cirkvou a Vatikánom, ktoré bráni návšteve pápeža v Rusku.
Ruská pravoslávna cirkev obviňuje rímskych katolíkov zo snahy hľadať svojich nasledovníkov v oblastiach, ktoré tradične boli väčšinovo pravoslávne. Hoci sa vzťahy medzi oboma cirkvami v posledných rokoch zlepšili, predstavitelia pravoslávnej cirkvi pre európske záležitosti v pondelok uviedli, že je ešte zavčasu hovoriť o návšteve pápeža v Rusku.
Putin sa tiež stretne s talianskym premiérom Romanom Prodim. Následne sa ruský prezident zúčastní na grécko-rusko-bulharskom summite v Aténach, počas ktorého sa očakáva podpísanie dohody o výstavbe ropovodu Burgas-Alexandroupoli.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 07:39