StoryEditor

Mušarráf uistil Busha o záväzku Pakistanu v boji proti terorizmu

29.07.2005, 12:49
Autor:
TASRTASR

Záväzok Pakistanu v boji proti medzinárodnému terorizmu opakovane zdôraznil pakistanský prezident Parvíz Mušarráf vo štvrtkovom telefonickom rozhovore s americkým prezidentom Georgeom W. Bushom.
Ako dnes informovali miestne médiá, obidvaja lídri prediskutovali regionálne otázky a spôsoby posilnenia ďalšej spolupráce vo vojne proti terorizmu. Telefonický rozhovor bol pritom súčasťou konzultácií Mušarráfa so svetovými predstaviteľmi a predchádzali mu správy o zadržaní muža podozrivého z účasti na vražde amerického novinára Daniela Pearla.
Muhammada Hášima Kádira, alias Arifa, zatkli v stredu v provincii Pandžáb. Kádir je údajne jedným z piatich islamistov, po ktorých bolo vyhlásené pátranie v súvislosti s Pearlovou vraždou. Čelí obvineniu zo zorganizovania stretnutia novinára denníka Wall Street Journal s Ahmadom Umarom Saídom Šajchom, ktorého v roku 2002 odsúdili na smrť za Pearlovu vraždu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:20