StoryEditor

Slovinca, ktorý sa vyhrážal v hoteli bombou, deportovali z Nového Zélandu

23.09.2005, 11:50
Autor:
TASRTASR

Slovinského občana, ktorý sa 15. septembra na 13 hodín zabarikádoval v luxusnom hoteli v meste Tauranga na novozélandskom Severnom ostrove, deportovali z krajiny do Slovinska.
Podľa novozélandskej polície nemá ďalej význam pokračovať v trestnom stíhaní 57-ročného Jakoba Sleveca, ktorý sa vyhrážal, že sa vyhodí do vzduchu, ak mu nebude umožnené rozprávať sa s premiérkou Nového Zélandu Helen Clarkovou. Asi po 13-hodinovom vyjednávaní sa muž bez odporu vzdal miestnej polícii. Ukázalo sa, že mal pri sebe len imitáciu výbušnej nálože. Sudca ho poslal do vyšetrovacej väzby.
Muž študoval na Južnom ostrove na škole vedenej Číňankou, ktorej však úrady odobrali akreditáciu a Slevec tak stratil nárok na študentské víza. Údajne ho rozhnevalo, keď novozélandskí predstavitelia neodpovedali na jeho listy. V nich poukázal na to, že mu úrady nepredĺžili študentské vízum. Podľa bývalého spolubývajúceho mal muž obavy, že bude musieť opustiť Nový Zéland.
Polícia potvrdila, že Sleveca deportovali vo štvrtok z mesta Auckland.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 00:21