StoryEditor

Český časopis Mladý svět po 46 rokoch zanikol

07.06.2005, 17:35
Autor:
TASRTASR

Odberatelia jedného z najstarších časopisov v Česku dnes našli vo svojich schránkach časopis s dvojobálkou. Pod titulnou stranou časopisu Mladý svět sa však ukrýval časopis Instinkt. Znamená to, že Mladý svět po 46 rokoch v doterajšej podobe zanikol.
V ostatnom čase stratový časopis Mladý svět, ktorý začal vychádzať v januári 1959, pred týždňom kúpilo vydavateľstvo Mediacop Sebastiana Pawlowského. Redakcia okamžite dostala výpovede. Spoločnosť FTV Prima, člen skupiny GES, sa časopisu zbavila pre jeho klesajúci náklad. Cena transakcie nebola zverejnená, ale už pred viac ako týždňom sa objavili špekulácie, že Mediacop má záujem hlavne o databázu predplatiteľov.
Najväčšiu popularitu si Mladý svět získal v prednovembrovom období svojou atraktívnou formou, netradičnými rubrikami, aj obsahom, kde bol priestor aj pre kritické pohľady.
Autormi a redaktormi časopisu bolo viacero dnes slávnych a uznávaných osobností, napríklad Michal Horáček, Radek John či Ladislav Smoljak. Ešte v roku 1991 mal Mladý svět takmer 300-tisícový náklad, ale vlani sa už týždenne predávalo iba asi 20.000 výtlačkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 07:46