StoryEditor

Nový taliansky minister dopravy zrušil plány premostenia Sicíliu

18.05.2006, 09:08
Autor:
SITASITA

Nový taliansky minister dopravy Alessandro Bianchi v stredu oznámil, že nová vláda upustí od výstavby mosta spájajúceho Sicíliu s pevninou. Bianchi sa k plánom stavby mosta vyjadril pár minút po zložení ministerskej prísahy a označil ich za "najneužitočnejší a najškodlivejší taliansky projekt za posledných 100 rokov," citovali ministra agentúry ANSA a Apcom.
3,7 kilometrov dlhý most sa mal sprístupniť do roku 2011 a bol považovaný za jeden z najrozsiahlejších projektov verejných prác v talianskej modernej histórii. Kontrakt na realizáciu projektu vyhralo v jeseni konzorcium na čele s talianskou stavebnou spoločnosťou Impregilo SpA, ktoré odhadlo cenu projektu na 4,6 miliárd eur. Projekt, ktorý podporila predchádzajúca vláda Silvia Berlusconiho, čelil viacerým prekážkam v súvislosti so životným prostredím a zatýkaním mafie. Talianske ochranárske skupiny projektu vytýkali, že poškodí životné prostredie, konkrétne, že naruší migráciu vtákov a v prípade zemetrasenia bude predstavovať nebezpečenstvo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 12:18