StoryEditor

Saddáma Husajna pravdepodobne pochovajú v Iraku

30.12.2006, 17:25
Autor:
SITASITA
Saddám Husajn bude pochovaný v Iraku, hoci iracká vláda zatiaľ presné miesto neurčila, informoval v sobotu zdroj blízky irackému premiérovi Núrímu al-Málikímu, ktorý si neželal byť menovaný.

Saddám Husajn bude pochovaný v Iraku, hoci iracká vláda zatiaľ presné miesto neurčila, informoval v sobotu zdroj blízky irackému premiérovi Núrímu al-Málikímu, ktorý si neželal byť menovaný. Podľa neho Saddámovo telo neopustí územie Iraku, ale iracká vláda nemôže v tejto chvíli oznámiť miesto, kde ho dá pochovať.
Jeden z právnikov bývalého diktátora predtým pre britskú televíziu Sky News uviedol, že Saddámovo telo bude po poprave prevezené von z Iraku. Podľa Nadžíba al-Nuajmího by mala o mieste posledného odpočinku zvrhnutého diktátora rozhodnúť jeho najbližšia rodina. Nuajmí uviedol, že jeho tím požiadal iracké úrady o vydanie Saddámovho tela a teraz čaká na rozhodnutie vlády. Podľa ďalšieho obhajcu, Issáma Gazzavího, existuje možnosť, že iracká vláda sa rozhodne Saddámovo telo pochovať na neoznačenom mieste, aby tak zabránila stúpencom zvrhnutého prezidenta vzdávať mu úctu.
Saddámova rodina, vrátane jeho troch dcér, žije v zahraničí. Saddámova dcéra Ragad požiadala jemenského prezidenta o povolenie pre dočasné uloženie pozostatkov jej otca v Jemene. Ragad pre dubajskú televíziu Al-Arabíjá uviedla, že v budúcnosti by chcela previesť otcove pozostatky späť do Iraku a pochovať ho v jeho rodnom meste Tikrít severne od Bagdadu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 13:52