StoryEditor

Srbsko popiera, ža tajne rokuje s Mladičom a Karadžičom

16.08.2005, 17:54
Autor:
TASRTASR

Srbský minister spravodlivosti Zoran Stojkovič dnes uviedol, že tvrdenia, podľa ktorých sa obvinení Ratko Mladič a Radovan Karadžič vyjadrili o dobrovoľnom príchode na Medzinárodný súdny tribunál pre bývalú Juhosláviu (ICTY), sa nezakladajú na pravde.
"Nemáme informácie o tom, že Mladič a Karadžič rokovali s niekým z vlády o podmienkach ich dobrovoľného príchodu do Haagu. Obaja sa stále nachádzajú na neznámom mieste, ale ak sa na veci pozrieme reálne, šanca, že sa im podarí naďalej ostať v utajení, je nereálna," uviedol minister Stojkovič.
Podľa jeho slov bude prípad Mladič a Karadžič neustále "visieť ako kameň na krku" Srbska a Čiernej Hory a bude sťažovať cestu krajiny do Európskej únie.
Srbsko čelí obvineniam zo spolupráce s oboma hľadanými osobami, ktoré sú podozrivé z vojnových zločinov vykonaných v čase občianskej vojny v Juhoslávii v rokoch 1991-1995. Vládni predstavitelia však neustále zdôrazňujú, že ani bývalý generál bosniansko-srbského vojska Ratko Mladič, ani bývalý prezident bosnianskej Srbskej republiky Radovan Karadžič sa nenachádzajú na území Srbska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 20:49