StoryEditor

Okolie Atén evakuovali po rozšírení požiaru

29.06.2007, 06:12
Autor:
SITASITA

Vojenský radar, kasíno a letné tábory severne od Atén evakuovali vo štvrtok, keď sa jeden zo štrnástich veľkých lesných požiarov v krajine rozšíril do vidieckych oblastí v blízkosti hlavného gréckeho mesta. Informovala o tom štátna televízia NET. Šesťdesiat mužov zabezpečujúcich chod radara na vrchu Parnitha, asi 30 kilometrov severne od Atén, bolo predbežne evakuovaných, ako aj pracovníci a návštevníci kasína Mont Parnes.
Oheň vytvoril hustý čierny dym viditeľný z centra Atén. Ďalší požiar sa približuje k vidieckym predmestiam hlavného mesta zo Schimatari na severovýchode. Deväťdňové obdobie horúčav úrady označili za vôbec najdlhšie v Grécku, keď v krajine od stredy vypuklo viac ako sto požiarov. Deväť ľudí zomrelo v priebehu týždňa v dôsledku horúčav, ďalší dvaja sa v stredu stali obeťami požiaru v centrálnej oblasti Grécka.
Grécki hasiči sú v pohotovosti, aby zastavili požiar, v nočných hodinách však musia s ohňom bojovať bez pomoci lietadiel zhadzujúcich vodu a helikoptér, ktoré za tmy nemôžu lietať. Okrem Parnithy sú hlavné postihnuté oblasti v centrálnom regióne Magnesia a Langadas východne od mesta Solún, uviedol hasičský zbor.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 11:46