StoryEditor

Chodorkovský pokračuje v hladovke

09.02.2008, 13:37
Autor:
SITASITA

Väznený ropný magnát a zakladateľ Jukosu, Michail Chodorkovský pokračuje v hladovke na protest proti neposkytnutiu zdravotnej starostlivosti jeho vážne chorému a rovnako odsúdenému bývalému obchodnému partnerovi Vasilijovi Aleksanianovi. Uviedla to v sobotu agentúra Interfax, podľa ktorej Aleksaniana už do nemocnice previezli, Chodorkovského však o tom neinformovali.

Právnička Chodorkovského pre agentúru uviedla, že jej neumožnili povedať jej klientovi, že jeho bývalý obchodný partner už je v nemocnici. Chodorkovský, kedysi najbohatší muž Ruska, začal hladovku pred dvanástimi dňami, aby donútil úrady poskytnúť lepšiu starostlivosť Aleksanianovi trpiaceho AIDS a rakovinou. Vedenie väznice vo východnom regióne Čita, kde si Chodorkovský odpykáva osemročný trest, uviedlo, že Aleksaniana hospitalizovali v piatok.

Chodorkovský podľa jeho zástupcov prijíma tekutiny počas hladovky, ktorú ruské úrady v prípade pokračovania násilne prerušia a hladovkára mienia potrestať za porušenie disciplíny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:30