StoryEditor

Za Medvedeva chce hlasovať 82 percent Rusov

23.01.2008, 14:15
Autor:
SITASITA
Drvivá väčšina Rusov si praje, aby sa budúcim ruským prezidentom stal súčasný vicepremiér a šéf plynárenského gigantu Gazprom Dmitrij Medvedev, ktorého svojim spoluobčanom v decembri odporučil voliť súčasný prezident Vladimir Putin.

Podľa posledného prieskumu Centra Jurija Levadu chce v prezidentských voľbách, ktoré budú 2. marca, za Medvedeva hlasovať až 82 percent Rusov. To je o tri percentuálne body viac ako v decembrovom prieskume rovnakej agentúry, ktorý sa konal tesne po Putinovom vyhlásení o podpore Medvedeva.
Druhú najvyššiu podporu (9 percent) má predseda komunistickej strany Gennadij Zjuganov, na treťom je s ôsmimi percentami vodca ultranacionalistickej Liberálnodemokratickej strany Ruska Vladimir Žirinovský. Zástupca demokratickej prozápadnej opozície, bývalý premiér Michail Kasjanov, má podľa tohto prieskumu medzi Rusmi len jedno percento priaznivcov. Kasjanovovi úrady možno aj tak zabránia v kandidatúre, keďže už vyšetrujú údajné nezrovnalosti v jeho registračných hárkoch.
Prieskum prebiehal od piatku do pondelka na vzorke 1600 dospelých Rusov a má trojpercentnú odchýlku spoľahlivosti.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:27