StoryEditor

Mladič je v Srbsku, Karadžič niekde na Balkáne, tvrdí žalobca

25.12.2007, 15:28
Autor:
SITASITA

Najhľadanejšie osoby na Balkáne, bývalý vodca bosnianskych Srbov Radovan Karadžič a bývalý veliteľ bosnianskosrbskej armády Ratko Mladič, sú na Balkáne, Mladič dokonca priamo v Srbsku. Pre tlačovú agentúru Beta to v utorok vyhlásil žalobca srbského tribunálu pre vojnové zločiny Vladimir Vukčević. Oboch chytia a vydajú Medzinárodnému trestnému tribunálu pre bývalú Juhosláviu (ICTY) do Haagu, hneď ako ich "bližšie lokalizujú", tvrdí Vukčević.
Srbský minister obrany Dragan Šutanovac v reakcii na tieto slová vyhlásil, že on o Mladičovom pobyte v Srbsku nič nevie: "Nemám takéto informácie a neviem, na základe čoho to Vukčević povedal."
Mladiča a Karadžiča viní ICTY okrem iného v súvislosti s vyvraždením okolo 8000 moslimských mužov a chlapcov v Srebrenici v roku 1995.
Mladiča naposledy videli v roku 2006 v Belehrade a ICTY dlhodobo tvrdí, že sa skrýva v Srbsku pod ochranou svojich stúpencov. Karadžič sa neobjavuje na verejnosti už od roku 1998.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 12:14