StoryEditor

Srbský ultranacionalista pricestoval na rokovania do Moskvy

30.01.2008, 06:14
Autor:
SITASITA

Prorusky orientovaný kandidát na srbského prezidenta Tomislav Nikolič pricestoval v utorok pred rozhodujúcimi víkendovými voľbami do Moskvy, informovala ruská spravodajská agentúra ITAR-Tass. Nikolič, ktorý vyzýva na užšie vzťahy s tradičným spojencom Srbska Ruskom ako alternatívu k členstvu v Európskej únii (EÚ), by sa mal v stredu stretnúť s predstaviteľmi ruského parlamentu. "Počas celých 17 rokov, ktoré som strávil v srbskej politike, som bojoval za orientáciu k Rusku," citovala rozhovor s Nikoličom agentúra. "Moje presvedčenie posilnil postoj Ruska k problematike Kosova," dodal.
Budúcnosť provincie Kosovo, ktorej samostatnosť podporujú Spojené štáty a väčšina krajín EÚ, ale odmietajú Rusko a Srbsko, bola najdôležitejšou témou srbskej predvolebnej kampane. Ultranacionalista Tomislav Nikolič bude 3. februára v druhom kole volieb hlavy štátu súperiť s proeurópsky orientovaným prezidentom Borisom Tadičom. V prvom kole volieb získal Nikolič viac hlasov ako Tadič.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 19:43