StoryEditor

Paroubek: Smer podporíme

03.10.2007, 16:39
Autor:
SITASITA

Šéf českých sociálnych demokratov Jiří Paroubek v stredu pre agentúru SITA uviedol, že "ČSSD bude v každom prípade podporovať urýchlené členstvo Smeru v Strane európskych socialistov." Paroubek pripomenul že obnovenie členstva podporili pre tromi týždňami na stretnutí v Prahe aj nemeckí, rakúski a poľskí socialisti.
Europoslankyňa Smeru Monika Flašíková-Beňová však v stredu pre agentúru SITA potvrdila, že predsedníctvo Strany európskych socialistov (PES) pravdepodobne nebude o otázke členstva Smeru vôbec rokovať. "Možno je to tak aj lepšie," uviedla poslankyňa po pracovnom stretnutí s členmi maďarskej delegácie v PES a niektorými vplyvnými europoslancami.
Bruselský analytik z bruselskej Slobodnej univerzity (Université Libre de Bruxelles) Jean-Michel de Waele považuje odklad rozhodnutia za "dôležité zlyhanie Smeru." Pre agentúru SITA v stredu uviedol že "Smer stále nepochopil, že vládna koalícia s extrémnou pravicou je pre európskych socialistov neprijateľná." Zároveň odmietol špekulácie podľa ktorých stojí za súčasnou situáciou list Pála Csákyho európskym inštitúciám. "Maďarskí socialisti sú v PES malou stranou s malým vplyvom. Smer by mal konečne pochopiť, že svoju politiku má robiť podľa európskych a nie slovensko-maďarských noriem," dodal špecialista na strednú Európu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 14:39