StoryEditor

Bushovo varovanie pred III. svetovou vojnou len rečnícky zvrat

19.10.2007, 08:06
Autor:
SITASITA

Varovanie amerického prezidenta Georgea W. Busha, že Irán nesmie získať jadrové zbrane, aby nevypukla "III. svetová vojna" bolo iba rečníckym zvratom, nie predohrou k Armagedonu, povedala vo štvrtok prezidentova hovorkyňa. Bush na stredajšej tlačovej konferencii v Bielom dome oznámil, že svetovým lídrom povedal: "Ak chcete predísť tretej svetovej vojne, vyzerá to, že by ste mali mať záujem na tom, aby Irán nezískal technológiu potrebnú na vývoj jadrovej zbrane."
"Prezident nehovoril o žiadnych vojnových plánoch, nerobil žiadne vyhlásenia," povedala tlačová hovorkyňa Dana Perinová a dodala, že vyjadrenie "použil ako rečnícky zvrat". Perinová povedala, že Bush sa len pokúšal podčiarknuť úsilie medzinárodného spoločenstva, ktoré chce Irán presvedčiť, aby sa vzdal nukleárnych ambícií. Teherán neoblomne tvrdí, že jeho jadrový program nebude mať vojenské využitie. "Viedlo by to k veľmi nebezpečnej, potenciálne nebezpečnej situácii a k potenciálnemu scenáru s III. svetovou vojnou," dodala na záver Perinová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 06:54