StoryEditor

Mjanmarskí aktivisti protestovali proti jadrovému stredisku

17.07.2007, 11:26
Autor:
SITASITA

Mjanmarskí aktivisti protestovali pred ruským veľvyslanectvom v Malajzii. Žiadali Moskvu, aby zastavila plány na vybudovanie výskumného jadrového centra v Mjanmarsku.
Okolo 50 aktivistov sa zhromaždilo pred mjanmarským veľvyslanectvom v Kuala Lumpure a pochodovali dva kilometre k ruskému veľvyslanectvu. Niesli transparenty s nápismi: "Podporte ľudské práva", "Stop jadrovému programu" a "Rusko: nestaraj sa do Mjanmarska". Polícia, vybavená slzotvorným plynom, obuškami a štítmi hliadkovala pri ruskom veľvyslanectve, ale proti aktivistom, ktorí sa po dvadsiatich minútach rozišli, nezasiahla. V protestnom liste aktivisti kritizovali Rusko za to, že prisľúbilo pomoc pri budovaní jadrového centra.
Vyjadrili sa aj k ruským ťažobným aktivitám na severe krajiny, ktoré údajne spôsobujú obrovské škody na životnom prostredí.
Ruská federálna jadrová agentúra Rosatom v máji oznámila, že Moskva pomôže Mjanmarsku s projektom a vybudovaním jadrového výskumného strediska.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 04:59