StoryEditor

Ministerka pre ľudské práva nás diskriminuje, tvrda českí muži

01.10.2007, 10:46
Autor:
SITASITA

Česká organizácia bojujúca za práva mužov vyzvala cez víkend premiéra Mirka Topolánka, aby odvolal ministerku pre ľudské práva a národnostné menšiny Džamilu Stehlíkovú. Podľa jej predstaviteľov ministerka diskriminuje mužov. "Diskriminačný prístup k niektorým organizáciám neprispieva k zvýšeniu politickej kultúry, o ktorom takzvaná ženská loby tak často hovorí," uvádza sa v stanovisku, ktorý Zväz mužov prijal na svojom víkendovom rokovaní.
Mužskú organizáciu podľa serveru iDnes.cz rozhnevalo obsadenie vládnej Rady pre rovné príležitosti žien a mužov, kam ministerka túto organizáciu neprizvala. Po viacerých listoch Stehlíkovej, na ktoré ministerka nereagovala, sa preto Zväz mužov rozhodol obrátiť priamo na Topolánka.
Zväz nesúhlasí ani s tým, že v rade je dvanásť žien a iba desať mužov. Ministerka podľa nich "fakticky vylúčila mužskú časť populácie Českej republiky z možnosti aktívne sa zúčastniť na činnosti súvisiacej s rovnoprávnym postavením občanov tejto krajiny".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 06:25