StoryEditor

Bush podporí McCaina, ale musí dokázať, že je konzervatívec

11.02.2008, 07:50
Autor:
SITASITA

Americký prezident George Bush podporí v súboji o svoje nasledovníctvo kandidáta Republikánskej strany Johna McCaina. Má však podmienku: Musí presvedčiť Ameriku, že je naozajstným konzervatívcom. Bush to povedal v nedeľňajšom rozhovore pre televíziu Fox News.
Bush sám je presvedčený, že McCain, jasný favorit republikánskeho súboja o prezidentskú nomináciu, je "naozajstným konzervatívcom". Ak však získa nomináciu do prezidentského súboja, musí o tom podľa Busha presvedčiť aj tých z republikánskeho tábora, ktorých o tom zatiaľ nepresvedčil. Dôvod, prečo sa to McCainovi zatiaľ nepodarilo, je "možno v istej osobnej animozite voči mne", domnieva sa súčasný americký prezident.
Z prílišnej kritiky svojej politiky obvinil Bush aj oboch súperov v boji o demokratickú nomináciu do prezidentského súboja, Baracka Obamu a Hillary Clintonovú: "Ak si Demokratická strana myslí, že môže vyhrať voľby s tým, že sa bude koncentrovať na mňa, tak sú na veľkom omyle," povedal.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:34