StoryEditor

V školskom areáli v Mjanmarsku zadržiavajú asi 1000 ľudí

02.10.2007, 13:26
Autor:
SITASITA

Najmenej 1000 osôb, ktoré zadržali pri zásahu proti masovým demonštráciám v Mjanmarsku, väznia v areáli rangúnskeho Vládneho technického ústavu. V utorok o tom informovali nemenovaní predstavitelia Organizácie Spojených národov (OSN) a mjanmarského režimu. Vysoký predstaviteľ OSN vyjadril znepokojenie nad správami, že zadržiavaní vrátane asi 500 mníchov údajne odmietajú potravu a presúvajú ich na iné miesto. Podľa mjanmarského zdroja v priestoroch zadržiavajú až 1700 ľudí, z toho asi 200 žien a najmenej jedného budhistického novica, údajne vo veku 10 rokov. Dodal, že osoby umiestnili do skladu bez okien, kde mníchov vyzliekli a mnohí z nich odmietli jesť.
Podľa mjanmarského predstaviteľa niektorí zo zadržaných jednoducho nechcú prijímať potraviny od armády alebo ich odmietajú preto, že prichádzajú popoludní, keď mnísi nesmú jesť z náboženských dôvodov. Riaditeľ regionálnej pobočky Svetového potravinového programu OSN v Bangkoku Tony Banbury uviedol, že je znepokojený správami o presune zadržaných na neznáme miesto. Ako povedal, potvrdili mu informácie, že v rangúnskom ústave zadržiavajú asi 1000 osôb, pričom objekty opísal ako vojenské kasárne. "Teraz sú správy, že týchto ľudí... presunuli mimo kasární na neznáme miesto," tvrdí Banbury.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. október 2024 08:48