StoryEditor

Francúzsky minister obrany neverí, že Irán sa zriekol snáh o jadrové zbrane

01.02.2008, 08:25
Autor:
SITASITA

Francúzsky minister obrany Hervé Morin počas štvrtkovej návštevy Washingtonu spochybnil správy, podľa ktorých sa Irán vzdal údajnej snahy o vývoj jadrových zbraní. "Koordinované informácie viacerých tajných služieb nás vedú k myšlienke, že Irán sa nevzdal snahy o pokračovanie svojho (nukleárneho) programu" a "naďalej ho vyvíja", povedal novinárom Morin.
Podľa decembrovej správy amerických tajných služieb Irán svoj jadrový zbrojný program zastavil už v roku 2003. Francúzsko si podľa Morina želá, aby Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) naďalej "pokračovala v prešetrovaní" iránskych jadrových aktivít. Teherán neustále opakuje, že jeho nukleárny program je mierový.
Morin sa počas 36 hodín trvajúcej návštevy Washingtonu stretol so svojím americkým kolegom Robertom Gatesom a ministerkou zahraničia Condoleezzou Riceovou. Bližšie informácie o obsahu ich rozhovoru neuviedol, informoval len, že išlo o "výmenu názorov".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 09:06