StoryEditor

Americký miliardár Trump chce vysúdiť od čínskych miliardárov miliardu dolárov

18.07.2005, 14:21
Autor:
TASRTASR

Americký miliardár Donald Trump chce vysúdiť od čínskych miliardárov Vincenta Lo Hong-suia a Henryho Chenga Karshuna rovnú 1 miliardu USD, čo je v prepočte vyše 32,3 miliardy SKK. Trump údajne o ňu prišiel v dôsledku nevydarenej obchodnej transakcie jeho partnerov.
Celý prípad sa začal odvíjať ešte v roku 1994, keď im počas partie golfu ponúkol za 90 miliónov USD 70 % podielu na jednej zo svojich newyorských nehnuteľností. Tí ju neskôr predali za 1,76 miliardy USD.
Avšak Trump ešte v roku 1998 obchodným partnerom, teraz už bývalým, napísal, aby nehnuteľnosť nepredávali "za babku", lebo za Trump Place Riverside South záujemcovia ponúkli dokonca vyše 3 miliardy USD. Obchodní partneri však na Trumpovo varovanie nedali a trvali na dodržaní zmlúv, ktoré uzavreli so spoločnosťami Carlyle Group a Extell Development.
Vincent Lo k sporu uviedol, že Trump jemu a jeho obchodnému partnerovi predal podiely, vrátane všetkých dispozičných práv, a preto sa už o osud 31-hektárového pozemku trápiť nemusí. Svoj podiel z predajnej ceny si môže zinkasovať.
Podľa poznámok ironikov zo súdneho sporu budú mať napokon prospech len advokáti oboch strán. Veď keď sa súdia miliardári, nejde o šestáky. A v takom prípade sú mastné aj honoráre ľudí v ich službách...
Cheng je šéfom obchodu s nehnuteľnosťami New World Development a jedným z najbohatších ľudí sveta. Lo sa stal boháčom vďaka firme Shui On Construction and Materials a je jedným z najväčších investorov do nehnuteľností v Číne.
Informoval o tom nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.
(1 USD = 32,309 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. máj 2024 12:21