StoryEditor

Simon zatiaľ nebude v parlamente žiadať odvolanie ministra Jureňu

30.10.2006, 06:53
Autor:
TASRTASR

Exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon zatiaľ nebude v parlamente žiadať odvolanie terajšieho ministra pôdohospodárstva SR Miroslava Jureňu. Potvrdil to v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. "V prvom rade sa budeme snažiť o odvolanie pána štátneho tajomníka Záhumenského," povedal.
Simon tiež odmietol tvrdenia, že pravidlá prideľovania dotácií, ktoré schválil v marci tohto roka, boli prijaté účelovo kvôli Záhumenskému, ktorý bol v tom čase tieňovým ministrom pôdohospodárstva strany SMER-SD. "Žiadna účelová zmena v neprospech pána tajomníka alebo kohokoľvek iného nebola," potvrdil Simon.
Ako sa k celej kauze v diskusnej relácii TV JOJ Politika.sk vyjadril štátny tajomník Záhumenský, rozhodnutie Simona o nevyplatení dotácií na dodatočne zakúpené kvóty v roku 2005 prišlo až po odoslaní autorizácie národných doplnkových priamych platieb do Bruselu, a teda bolo v rozpore s predošlým rozhodnutím samotného exministra. "Išlo podľa mňa o účelové rozhodnutie proti spoločnosti Agrocontract Mikuláš," povedal Záhumenský.
Minister Jureňa v oboch diskusných reláciách potvrdil, že Záhumenský má jeho plnú dôveru a že ho neodvolá. "Považujem túto kauzu za veľkú bublinu, ktorá poškodzuje poľnohospodárov v krajine," dodal. MP stále trvá na tom, že zmena pravidiel poskytovania dotácií, vďaka ktorej by Záhumenského firma Agrocontract Mikuláš mala dostať o 4,4 milióna Sk viac ako za pôvodných podmienok, sa uskutočnila na podnet pestovateľov tabaku, a nie na podnet štátneho tajomníka Záhumenského.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 13:50