StoryEditor

Alternatívny operátor Slovanet dosiahol vlani prevádzkový zisk 66,5 mil. Sk

19.03.2007, 12:49
Autor:
TASRTASR

lternatívny telekomunikačný operátor Slovanet dosiahol za rok 2006 prevádzkový zisk (EBIDTA) takmer 66,5 milióna Sk, čo je doteraz rekordná výška v histórii firmy. Táto suma predstavuje oproti minulému roku zvýšenie o viac ako 45 %. Tržby sa zvýšili o vyše 18 % na 549,2 milióna Sk.
Slovanet dosiahol v roku 2006 čistý zisk viac ako 13,5 milióna Sk a výrazne tak prekročil plány podnikateľského zámeru. Zaznamenal aj viac ako 8-násobný medziročný nárast zisku pred zdanením. Opäť získal viacero nových významných klientov z komerčnej i štátnej sféry, čo sa odrazilo na hospodárskych výsledkoch.
Tržby z poskytovania služieb virtuálnych privátnych sietí a IT služieb dosiahli takmer 248 miliónov Sk. Tržby zo širokopásmového internetu v minulom roku stúpli približne na 78,5 milióna Sk, o viac ako polovicu v porovnaní s rokom 2005. Hospodárske výsledky ovplyvnil aj vyše 14-% nárast v oblasti celkových investícií spoločnosti, ktoré dosiahli sumu viac ako 60 miliónov Sk. V nasledujúcom období chce investične podporiť najmä výstavbu vlastnej infraštruktúry.
Slovanet je alternatívnym poskytovateľom internetu a telefónnym operátorom pôsobiacim v oblasti firiem a domácností na Slovensku. Poskytuje aj integrované komunikačné služby pre firemný segment, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším a stredným podnikom, ako aj veľkým organizáciám. Podľa rebríčka TREND Top Telecom 2006 je zároveň najväčším alternatívnym telekomunikačným podnikom a dosiahol najvyšší medziročný nárast tržieb v oblasti hlasových služieb. Na základe renomovaného medzinárodného rebríčka Technology Fast 50 spoločnosti Deloitte je od novembra 2006 aj najrýchlejšie rastúcou slovenskou telekomunikačnou firmou.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 23:03